Skip to content

Opleiding

Wil jij kinderen, jongeren en/of volwassenen ‘meenemen’ op Sterrenreis? Ze begeleiden in groei , bewustwording en persoonlijke ontwikkeling door de natuur, creativiteit en je eigen persoonlijkheid in te zetten? Wil jij je bekwamen in het werken en begeleiden van groepsprocessen? Je mag jezelf na vier opleidingsdagen Sterrenreis-coach noemen en hebt dan alle tools en kennis in handen om zelf deze liefdevolle, creatieve, talentgerichte reis te verzorgen.

De Sterrenreis voor kinderen, jongeren en volwassenen is een talentgerichte, creatieve groepstraining waarbij vooral gewerkt wordt aan (zelf)vertrouwen, het welbevinden, bewustwording en persoonlijke groei. Werken vanuit talenten versterkt je van binnenuit en hiervan ga je groeien. Groei maakt sterk, sterk maakt krachtig en krachtig maakt veerkrachtig… een talent dat je zo nodig hebt in de maatschappij waarvan zoveel van je gevraagd wordt en die met regelmaat zorgt dat je valt… we vallen allemaal… maar met voldoende veerkracht weet je weer hoe je op moet staan!

In de Sterrenreis komt niet alleen het individu aan bod, maar krijgt ook het groepsproces de aandacht. De kinderen, jongeren en ook de volwassenen zijn onderdeel van de groep, en mogen ook leren zich in deze groep te bewegen. Daarom staan sociale vaardigheden, samenwerken en elkaar (leren) begrijpen ook centraal.

Dit alles is gegoten in de sfeer van het boek de Sterrenplukmachine. In dit boek staan vier personages centraal. Alle vier gekoppeld aan hun eigen element; aarde, water, vuur en lucht. De Sterrenreizigers (en jullie) gaan op zoek naar de personage, het element, waarbij je je het meest thuis voelt. Bij ieder element zijn verschillende coachende werkvormen en al deze werkvormen gaan we doorlopen. Ik ben van mening dat wanneer je zelf doorleeft wat de deelnemers in deze training zullen gaan doorleven, je dan pas écht een Sterrenreis-coach kan zijn.

Wil jij ook deze prachtige, liefdevolle groepstraining aan jouw werkvormen toevoegen, of hiermee bijvoorbeeld op jouw school of in jouw klas aan de slag gaan? Ga dan als professional mee op Sterrenreis en bekwaam je in deze mooie materie!